Een stralende lach en een frisse en schone mond. Wie wil dat nu niet?

Het is fijn om vrijuit te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een slechte adem of aanslag op uw tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit. Kom daarom tijdig naar onze praktijk. Wij kunnen u helpen uw mond sterk, gezond en fris te houden.

GEBITSPROBLEMEN VOORKOMEN?

De mondhygiënist: voor wie?

De mondhygiënist is er voor iedereen die graag zijn of haar mond gezond en schoon wil houden. Kinderen zijn al vanaf het eerste tandje welkom. Een gezond kindergebit vormt de basis voor een gezond volwassen gebit. Voor volwassenen met (gedeeltelijk) eigen tanden en kiezen of implantaten kan een bezoek aan de mondhygiënist ook van waarde zijn. Check of een afspraak maken voor u verstandig is. Ook kunt u ziektes voorkomen als uw mond gezond is. Hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroeggeboorte, zijn allemaal in verband gebracht met een slechte mondgezondheid. Diabetespatiënten hebben stabielere suikerwaarden als de mond gezond is.

Check uw mond

Om gebitsproblemen te voorkomen adviseren wij bij de volgende klachten of situaties een afspraak te maken:

 • Losstaande tanden en/of kiezen
 • Last van aanslag
 • Tandsteen en tandplaque
 • Vaak last van cariës (gaatjes)
 • Terugtrekkend of bloedend tandvlees
 • Rood of gezwollen tandvlees
 • Vieze smaak in uw mond of slechte adem
 • Overgevoelig voor warme of koude dranken en etenswaren
 • Last van een droge mond
 • Bij verminderde weerstand
 • Als u zwanger bent
 • Wanneer u diabetes heeft of een hart-en vaatziekte
 • Als uw kind niet wilt dat u zijn of haar tanden poetst

Mijn eerste afspraak

Stap 1: Doornemen klachten en vragen over uw gezondheid
We beginnen de eerste afspraak met het bespreken van uw klachten. Vervolgens stellen wij u vragen over uw algemene gezondheid en uw medicijngebruik.

Stap 2: Onderzoeken van uw mondgezondheid
Daarna bepalen we uw mondgezondheid. We kijken naar de gezondheid van uw tandvlees en de omliggende weefsels. Dit wordt vastgelegd in een zogenoemde ‘DPSI-score’. Indien nodig vragen we aanvullende informatie bij uw tandarts op.

Stap 3: Bespreken diagnose en behandelplan
We nemen samen de diagnose van uw mondgezondheid en een voorstel voor een behandelplan met u door. U krijgt van ons een duidelijke uitleg over wat de behandeling inhoudt en wat u zelf kunt doen om de gezondheid van uw mond te verbeteren.

Stap 4: Behandelplan inclusief tarieven
U krijgt een behandelplan met daarop de tarieven en codes vermeld. Als u wilt weten of uw zorgverzekeraar de behandeling vergoedt, dan hoeft u alleen maar deze codes door te geven. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

We starten een behandeling alleen in goed overleg en na goedkeuring van uw kant. Voor het beste resultaat is een goede samenwerking met u en eventueel uw tandarts van belang.

De eerste afspraak duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Tandvleescheck

In 15 minuten bekijken wij vrijblijvend en kosteloos de conditie van uw tandvlees. Vervolgens geven wij u de diagnose en eventueel een behandeladvies met bijbehorende indicatie van de kosten. U bepaalt zelf of u uw gebit wilt laten behandelen. Wilt u een tandvleescheck bij Mondhygiëne Praktijk laten doen? Maak dan een afspraak.